Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ


ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλλο καταιφι(450 γρ)
2 κ.της σουπας βουτυρο λιωμενο
1 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα φυστικια αιγινης
Κανελα για πασπαλισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

500 γρ.ζαχαρη
1/2 λιτρο νερο
1 ξυλο κανελας 
φλουδα λεμονιου
1 κ.σουπας χυμο λεμονιου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

1+1/2 λιτρο φρεσκο γαλα
3 βανιλιες
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
160 γρ.ανθος αραβοσιτου
2 κ.της σουπας κορν φλαουρ
1 κ.του γλυκου μαστιχα κοπανισμενη
2 κ.της σουπας βουτυρο
4 αβγα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

500 γρ.σαντιγι
κανελα
Φυστικια αιγινης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξανουμε πολυ καλα το καταιφι


 και το στρωνουμε σε ταψι Νο 32.
Περιχυνουμε σε ολο το φυλλο να παει παντου το λιωμενο βουτυρο 


και το ψηνουμε 20-25 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδισει.


Οσο ψηνεται το καταιφι βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε ενα 
κατσαρολακι να βρασουν για 5 λεπτα.


Αφου κρυωσει το καταιφι ριχνουμε
ζεστο το σιροπι να παει παντου,


το πασπαλιζουμε με κανελα και φυστικια το αφηνουμε στην ακρη


 και ετοιμαζουμε
την κρεμα μαστιχα.Βαζουμε ολα τα υλικα για την κρεμα στην φωτια,εκτος
απο τα αβγα και το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.


Μολις πηξει ριχνουμε το βουτυρο


 και ενα ενα τα αυγα ανακατευουμε
(ολα αυτα σε μετρια φωτια)


 την ριχνουμε επανω στο καταιφι και την 
στρωνουμε να παει παντου.


Κατοπιν φτιαχνουμε την σαντιγι μας, συμφωνα
με τις οδηγιες του κουτιου, και την στρωνουμε επανω απο την κρεμα,
ριχνουμε κανελα και φυστικια και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.














1 σχόλιο:

  1. fovero blog paidia bravo poli kali dulia ,sinexiste mas anigete tin orexi kai mas dinete idees ! ifigenia-sounio. kisss

    ΑπάντησηΔιαγραφή