Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ



ΥΛΙΚΑ

αλεύρι που φουσκώνει 4 κούπες
χλιαρό νερό 1 1/4 κούπας
μέλι 1 κ. γ.
μαγιά ξερή 2 1/4 κ.γ.
αλάτι 1 3/4 κ.γ.
βούτυρο 2 κ.γ.
γάλα 1/3 κούπας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Αφήστε μέχρι να γίνει μία ζύμη λεία και απαλή. Βγάλτε την από το μίξερ και ζυμώστε για 10 λεπτά με τα χέρια. Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ και βάλτε μέσα την ζύμη. Αφήστε την σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος για 90 λεπτά να φουσκώσει. Έπειτα βγάλτε την προσεχτικά , ζυμώστε για λίγα λεπτά να ξεφουσκώσει και δώστε της μακρόστενο σχήμα. Βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάλτε την ζύμη μέσα. Αφήστε την σκεπασμένη να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c μέχρι να ροδίσει πολύ καλά, περίπου 30 λεπτά. Μόλις το βγάλετε ζεστό από τον φούρνο, μπορείτε να το αλείψετε με λίγο βούτυρο για να κάνει ωραία κρούστα. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει καλά και μετά κόψτε το σε φέτες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου