Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1-2 βανίλιες
  • 300 γρ. ρύζι
  • 7 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την στρώση σοκολάτας
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω με νερό το ρύζι για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις μείνει με ελάχιστο νερό, προσθέτω το φρέσκο γάλα και το ζαχαρούχο και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνω και τη ζάχαρη με τις βανίλιες και συνεχίζω το ανακάτεμα, χαμηλώνοντας λίγο τη θερμοκρασία.
Το αφήνω να πήξει και το κατεβάζω από τη φωτιά.
Μοιράζω το ρυζόγαλο σε μπολάκια και το αφήνω λίγο να κρυώσει.
Χτυπώ στο μίξερ χειρός, το άνθος αραβοσίτου σοκολάτα με το 1 ½  φλ. γάλα και φτιάχνω την κρέμα σοκολάτας.
Μοιράζω την κρέμα πάνω στα μπολάκια με το ρυζόγαλο, σε ίση ποσότητα και τοποθετώ στο ψυγείο, ώστε να παγώσουν αρκετά.
Γαρνίρω με φράουλες, φολίδες κουβερτούρας, τριμμένο μπισκότο ή οτιδήποτε άλλο προτιμώ.

http://www.aromadafnis.gr/?p=527 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου