Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια σοκολάτα κομμένη κομματάκια
2 αυγά
225 γραμμάρια γάλα
1 βανιλέτα

Για το γλάσο
400 γραμμάρια τυρί κρέμα λάιτ ή μασκαρπόνε(δεν είναι λάιτ)
4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το βούτυρο να τριφτούν και να ενσωματωθούν.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στο τέλος τα κομματάκια σοκολάτας.


Γεμίζουμε κουταλιά κουταλιά με τη ζύμη, κατά τα 3/4, βουτυρωμένα φορμάκια για muffins (ramekins) ή φόρμες μάφινς ντυμένες με χαρτάκια. Αν δεν έχουμε χαρτάκια βουτυρώνουμε επίσης τις φόρμες.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.


Αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το γλάσο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και κτυπάμε για λίγο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα muffins ανάλογα με το γούστο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου