Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μπριζόλες λεμονάτες στο φούρνο με πατάτες και μπύρα


ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

2 χοιρινές μπριζόλες
2 μεγάλες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαργαρίνη σε κομματάκια
χυμό από 1 ½ λεμόνι
1 κουτάκι μπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε γύρω από τις μπριζόλες. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Περιχύνουμε τις πατάτες με το λάδι και βάζουμε εδώ κι εκεί, πάνω στις μπριζόλες, την μαργαρίνη. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και την μπύρα. 


Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC, 1 ώρα και 30'. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο 30' ακόμη ή ώσπου να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου