Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

3 μέτριες πατάτες (βρασμένες)
3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι αρακάς (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο)
1/2 φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη σε μικρούς κύβους
3 μέτρια αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, σκόνη
Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τα μπιζέλια, τα πράσινα φασολάκια και την κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και καλύψτε με νερό. Αφήστε να κοχλάσουν και σιγοβράστε τα λαχανικά για περίπου 8 λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε τα λαχανικά σε μεγάλη σαλατιέρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και προσθέστε στα υπόλοιπα υλικά στην σαλατιέρα. Όταν κρυώσουν τα βρασμένα λαχανικά προσθέστε και τα ψιλοκομμένο τουρσί στην σαλατιέρα.
Προσθέστε τη μαγιονέζα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού στο μπολ σαλάτας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά με την μαγιονέζα. Σκεπάστε την σαλάτα
 με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου