Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ 
Για την ζύμη
Ένα φαριν-απ 500 γρ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
λίγο αλάτι
λίγο ζάχαρη
μισό προς ¾ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι χλιαρό νερό
Για την σάλτσα
ένα κουτάκι ντοματάκια πομαντόρο 400γρ.
στην γυάλινη συσκευασία της Barilla
ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-ζάχαρη
προαιρετικά 1-2 πιπεριές πράσινες
Για την γέμιση
περίπου 300 γρ. ζαμπόν του τοστ όπως το αγοράζουμε σε φέτες
ή ότι άλλο αλλαντικό θέλετε
600 γρ κίτρινα τριμμένα τυριά (γκούντα –κασέρι-κεφαλογραβιέρα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ετοιμάζουμε την σάλτσα τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι με το λάδι και την ζάχαρη, μόλις καραμελώσει λίγο το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην έχει πολλά υγρά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μαγιά την ζάχαρη το λάδι το αλάτι και το ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε ένα τέταρτο
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς και με προσοχή το υπόλοιπο χλιαρό νερό (μισό ποτήρι) εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
Ζυμώνουμε για λίγο και την αφήνουμε σκεπασμένη περίπου μια ώρα.
Η ζύμη ΔΕΝ θα είναι σφικτή, θα είναι λίγο ας πούμε ρευστή,ΜΗΝ ρίξετε και άλλο αλεύρι – έτσι πρέπει να είναι.
Αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο το ίσιο ταψί του φούρνου και απλώνουμε την ζύμη με καλά λαδωμένα χέρια μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού και την αφήνουμε ένα τέταρτο.
Απλώνουμε επάνω στην ζύμη την μισή σάλτσα, βάζουμε από πάνω και τα αλλαντικά, στρώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και από πάνω τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τα πρώτα 25 λεπτά στον αέρα και άλλα 10 λεπτά μόνο με την κάτω φωτιά
Είναι υπέροχη !!!!



http://syntageskardias.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου