Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπαγγέτι Νο 5 ή ταλιατέλες ή ματσιάτα
8 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κύβοι κνορ βοδινό
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας βασιλικός
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
350 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τους κύβους κνορ, το νερό και το βασιλικό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το μίγμα και βράζουμε για λίγο μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και στρώνουμε το 1/3 σε βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνουμε επάνω λίγη κόκκινη σάλτσα, λίγη μπεσαμέλ και λίγα τυριά τριμμένα. Επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φορές και τελειώνουμε με ζυμαρικά και τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Εννοείται ότι όπως όλα τα σουφλέ πρέπει να σερβιριστεί ζεστό.

1 σχόλιο: