Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό (όχι καυτό)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
8 λουκάνικα φρανκφούρτης
Λίγο ελαιόλαδο έξτρα για το άλειμμα
2-3 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο (poppy seeds)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ξεκινάμε με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη πάνω από την επιφάνεια του ζεστού νερού μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε να σταθεί για 2 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε για να διαλυθεί. Αναμίξτε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το περιεχόμενο του μικρού μπολ (ενεργοποιημένη μαγιά) στο αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε. Όταν τα υλικά της ζύμης αρχίσουν να ενώνονται, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε να ζυμώνετε για ακόμα 6-8 λεπτά. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε ανάλογα ακόμα ελάχιστο κρύο νερό ή αλεύρι στην ζύμη.
Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 210oC.
Όταν η ζύμη φουσκώσει (αφήστε τουλάχιστον 30 λεπτά), ανοίγουμε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Το φύλο κατά προτίμηση να έχει ορθογώνιο σχήμα και πάχος που να μην ξεπερνά το μισό εκατοστό. Κόβουμε το φύλο σε οκτώ ίσα μέρη (μέγεθος περίπου 12Χ6 εκατοστά) για να τυλίξουμε μέσα τα λουκάνικα.
Τυλίγουμε τα λουκάνικα ένα-ένα μέσα στα τεμάχια ζύμης που κόψαμε. Αλείφουμε ελαφρά την ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε επάνω λίγο παπαρουνόσπορο. Τοποθετούμε τις λουκανικόπιτες σε ένα ταψί και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά.
Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να να ροδοκοκκινίσουν οι πίτες.
Σερβίρετε αμέσως από τον φούρνο. Καλή Όρεξη!
 

1 σχόλιο:

  1. καλημερα. μαρια φαρσαλα. πολυ ομορφες συνταγες παιδια μπραβο. σας βρηκα τυχαια απο αλλο site το που σας εχουν εκει. καλη συνεχεια και βαλτε και κανενα παραξενο χυμο και πολλαααα γλυκααααα φιλακια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή