Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΥΛΙΚΑ για 20 σαντουιτσάκια παγωτού
40 μπισκότα πτι μπέρ (το κουτί έχει 32 κομμάτια) + μερικά ακόμη για γαρνίρισμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ - 410 γρ.
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο – 400 γρ.
1 φακελλάκι Garni ζαχαροπλαστικής – 110 γρ.
Προαιρετικά : ξύσμα από κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς,κόντιτα , γλυκό του κουταλιού ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Α πα ! πα ! πολύ δύσκολο !!!
Βάζουμε όλα τα γάλατα και το garni στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξουν όλα μαζί και να γίνουν περίπου σαν την σαντιγί. 
Εάν θέλουμε προσθέτουμε αυτά που αναφέρουμε στα προαιρετικά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να πάνε σε όλο το παγωτό ομοιόμορφα. 
Στρώνουμε σ’ ένα πλαστικό μπολ 20 μπισκότα με την καλή τους όψη στον πάτο του μπολ.
Από πάνω ρίχνουμε προσεκτικά το παγωτό.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 20 μπισκότα με την καλή τους μεριά προς τα επάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη κουβερτούρα.
Κλείνουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. 
Πριν παγώσει τελείως το βγάζουμε και το χαράζουμε μέχρι κάτω ανάμεσα στα χωρίσματα των μπισκότων
Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε στο χέρι σαν παγωτό σάντουιτς ή σε πιατάκι με κουταλάκι.
Είναι άπαιχτο !!



http://syntageskardias.blogspot.com/2011/09/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου