Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτας (100γρ. στο σύνολο)
2 πακέτα πτι μπερ
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πλάκα βούτυρο
2 κουτ. σούπας άχνη
σαντιγί
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φακελάκια,τη ζάχαρη,το 1 φλιτζάνι γάλα και τα αναδεύουμε.

050
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το 1 1/2 φλιτζάνι γάλα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα του μπολ ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει.
053
Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει.Μόλις κρυώσει εντελώς,ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε να γίνει μια μάζα.
056
057 Παίρνουμε το ζεστό γάλα,το ρίχνουμε σε ένα πιάτο,βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μετρώντας μέχρι το πέντε
058
και τα στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.
059
Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα κρέμα στο πάχος του μπισκότου,ξανά μπισκότα,έπειτα κρέμα,μέχρι να τελειώσουν
061
είτα τα μπισκότα είτε η κρέμα. Χτυπάμε τη σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι
054
και την ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
063
Το βάζουμε στο ψυγείο,μέχρι να κρυώσει καλά περίπου 3-4 ώρες.

http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου