Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που δε χρειάζεται μίξερ και η πολυτέλειά της βασίζεται στην απλότητα των υλικών της. Αν δεν θέλετε αυτό το σοκολατένιο γλύκισμα να το μοιράσετε σε ατομικά φορμάκια μπορείτε να το φτιάξετε σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι και 3 κουταλιές ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού γάλα με 2% λιπαρά
2 και 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 και 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
15 γραμμάρια (περίπου μια μπάρα) μαύρη σοκολάτα τεμαχισμένη
5 κουταλιές αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
ελάχιστο αλάτι
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Δάκρυα σοκολάτας (περίπου 3 κουταλιές τις σούπες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ψεκάστε με λίγο λάδι φορμάκια της αρεσκείας σας και πασπαλίστε με λίγο ζάχαρη κάθε ένα από αυτά. Ανακινήστε τα και γυρίστε τα ανάποδα να πέσει το περίσσευμα.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές ζάχαρη, το γάλα και το κακάο και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ανάδευσης. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μισό λεπτό ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και αμέσως μετά κατεβάστε το από τη φωτιά.
4. Προσθέστε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μίγμα να γίνει ομαλό και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
5. Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι, και το ασπράδι αυγού στο μίγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να συνδυαστούν.
6. Ρίξτε λίγο από το μίγμα σοκολάτας σε κάθε προετοιμασμένο φορμάκι και από πάνω μια κουταλιά δάκρυα σοκολάτας.
7. Χωρίστε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας ομοιόμορφα στα φορμάκια και απλώστε το για να καλύψει τις μάρκες σοκολάτας.
8. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά αφήστε τα φορμάκια 10 λεπτά να κρυώσουν. Αντιστρέψτε σε πιατάκια και σερβίρετε ζεστά. Συνδυάστε αν θέλετε με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου