Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ για 8 ατομικές φόρμες

  • 1 βιτάμ
  • 6 αυγά
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη γιατί ομογενοποιείται εύκολα)
  • 1 βανίλια
  • λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρι και μόλις λιώσει προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια.Ανακατεύουμε μαλακά.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μαλακά.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τους κρόκους πρώτα και μετά την μαρέγκα την βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε τις φόρμες μας και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι, τις τινάζουμε να φύγει η περίσσεια αλευριού και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 3/5 (γιατί θα φουσκώσουν).
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε το σουφλέ στην πιο δυνατή φωτιά.

Χρόνος ψησίματος:
Εδώ είναι η όλη τέχνη.
Ψήνουμε για 6' σίγουρα και από εκεί και πέρα παρακολουθούμε συνέχεια.
Εμένα τα μικρά φορμάκια ήταν έτοιμα στα 8' και η μεγάλη φόρμα στα 10'-11'.
Πρέπει εξωτερικά να έχει κάνει κρούστα και εσωτερικά η σοκολάτα να είναι παχύρευστη.
Δεν ανοίγουμε τον φούρνο μέχρι το τέλος του ψησίματος γιατί θα "πέσει" το σουφλέ.



Μόλις βγήκαν!

Όταν έκατσαν!

Όταν κόπηκε!

Με παγωτό καραμέλα!

Με παγωτό σοκολάτα για τους chocaholic! ;))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου