Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

ΥΛΙΚΑ
-1 κοτοπουλο.
-3 κρεμμυδια ξερα.
-1 σκελιδα σκορδο.
-300-400 γρ.  τυρι φετα.
-300 γρ  διαφορα κιτρινα τυρια της αρεσκειας σας(πικαντικα).
-1 πακετο σφολιατα(κατα προτιμηση "ΚΑΝΑΚΗ¨για σιγουρα αποτελεσματα.των 2 φυλλων.
-1 αυγο.
-αλατι-πιπερι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-πλενουμε το κοτοπουλο και το βαζουμε να βρασει.
Αφου βρασει το σουρωνουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.πεταμε την πετσα,και αρχιζουμε να ξεκοκκαλιζουμε το κρεας και το κοβουμε σε μικρα κομματακια.
-Σε 1 βαθυ τηγανι βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο ισα ισα να λαδωθει η επιφανεια του τηγανιου.
-κοβουμε τα κρεμμυδια στο μουλτι(προσεκτικα να μη γινουν πολτος) και τα ριχνουμε στο τηγανι(ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ) μαζι με το ψιλοκομμενο σκορδακι
.Αφου σωταριστουνε το κρεμμυδι με το σκορδο ριχνουμε τα κομματακια κοτοπουλο και ανακατευουμε.
Οταν σωταριστουν καλα ολα μαζι,στη συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα τα τυρια και ανακατευουμε.ριχνουμε ελαχιστο αλατι και πιπερι.
-Μολις δουμε οτι εχουν γινει 1 ομοιομορφη μαζα,
και αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι μας,στρωνουμε το 1 φυλλο σφολιατα(προσεχουμε να αφησουμε σε καθε πλευρα του ταψιου και απο λιγη σφολιατα να περισσευει για να μπορεσουμε μετα να σκεπασουμε και να δεσουμε την πιτα),
ριχνουμε τη γεμιση που εχουμε ετοιμασει και τη στρωνουμε μεχρι να παει ομοιομορφα παντου.




-Στη συνεχεια σκεπαζουμε με αλλο 1 φυλλο σφολιατας (παλι με τροπο που να εξεχει σφολιατα σε καθε πλευρα του ταψιου).
-πιανουμε τις ακρες της σφολιατας και τις στριβουμε με προσοχη μεχρι να κλειση η πιτα.
-χτυπαμε το αυγο και  αλειφουμε την επιφανεια της πιτας.
ΨΗΣΙΜΟ:
-προθερμαινουμε το φουρνο σε λειτουργια αερα στους 180-200 βαθμους,και βαζουμε την πιτα μας στο φουρνο για περιπου 45- λεπτα παλι στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει.
Οταν δειτε οτι η πιτα αρχιζει και φουσκωνει ,τοτε τη βγαζετε απο το φουρνο και τη χαραζετε σε λωριδες(ΠΡΟΣΟΧΗ:οχι κομματια-ΛΩΡΙΔΕΣ) και την ξαναβαζετε να ψηθει μεχρι να συμπληρωθει η ωρα ψησιματος.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
προκειται για μια υπεροχη συνταγη με πολλαπλες εφαρμογες σε ολα τα τραπεζια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου