Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ για 65 μπισκότα περίπου:

200 γρ βιτάμ
100 γρ μαύρη ζάχαρη
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
1 αυγό
1 φλυτζανάκι τσαγιού γάλα
1 φλυτζανάκι τσαγιού ελαιόλαδο
100 γρ σοκολάτα σε σταγόνες
(ή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση θα πρέπει να αφήσουμε το βιτάμ 
σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει αρκετά.

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βιτάμ, την ζάχαρη, 
το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε
με τον γάντζο του ζυμώματος για 2-3 λεπτά,
μέχρι να αρχίσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά.
Τότε προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο
και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-6 λεπτά περίπου. 
Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας
(ή την κουβερτούρα)
και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα, 
μέχρι να πετύχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη
και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου για να σφίξει
και να μπορούμε να το δουλέψουμε ευκολότερα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο
και στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
Κόβουμε μικρά κομματάκια από το ζυμάρι, 
τα πλάθουμε σαν μπαλάκια, 
τα τοποθετούμε στο ταψί και τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας
 ή με ένα πηρούνι.
 Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Για να διατηρηθούν τραγανά, 
τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά!
 

1 σχόλιο: