Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

CUPCAKES ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ

Cupcakes με βανίλια

Ξεκινάτε με την ζύμη για το κεκάκι.

Υλικά
1 &1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 &1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα (περίπου 115 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού σιρόπι βανίλιας

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε καλά τα αλεύρια.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με την μεσαία ένταση του μίξερ σας, το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα αυγά, ένα, ένα, και ανακατεύετε πολύ καλά ανάμεσα στις προσθήκες, περίπου 30 δευτερόλεπτα την φορά.
4. Προσθέτετε τα αλεύρια, χωρίζοντάς τα σε 3 δόσεις και εναλλάσσετε με το γάλα και το σιρόπι βανίλιας. Κάθε φορά να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε ανακατέψει πολύ καλά τα υλικά πριν προσθέσετε την επόμενη δόση.
5. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία με μια σπάτουλα κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Στην φόρμα για τα κεκάκια, τοποθετείτε χάρτινες μικρές φόρμες, τις βουτυρώνετε και γεμίζετε περίπου τα 3/4 τους με την ζύμη.
6. Ψήνετε για 20 με 25 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν τα κεκάκια ένα χρυσό χρώμα στην επιφάνειά τους.
7. Αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά και μετά βγάλτε τα από την φόρμα και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν προσθέσετε το γλάσο.

Για το Vanilla Buttercream (γλάσο) για 24 cupcakes.

Υλικά:
1 κούπα (περίπου 115 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
6 με 8 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κουτ.γλυκού σιρόπι βανίλιας
1/2 κούπα γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε κοσκινίζοντας την ζάχαρη άχνη για να πετύχετε την σωστή υφή, και σιγουρευτείτε ότι θα ανακατέψετε το γλάσο όση ώρα λέει η συνταγή για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε για 3 με 5 λεπτά (και πάλι στην μεσαία ένταση του μίξερ σας) το βούτυρο, τις 4 κούπες ζάχαρης, το γάλα και το σιρόπι βανίλιας.
3. Σταδιακά προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 κούπα την φορά και ανακατεύετε καλά (περίπου για 2 λεπτά) ανάμεσα στις προσθήκες.
4. Μπορεί και να μην χρειαστείτε όλη την ζάχαρη. Σκοπός είναι να φτιάξετε ένα αρκετά παχύ μείγμα για να μπορέσετε να φτιάξετε τις στρώσεις πάνω από το κεκάκι.
5. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και να ανακατέψετε καλά. Το γλάσο μπορεί να διατηρηθεί (όχι στο ψυγείο γιατί θα κοκαλώσει) σε αεροστεγές σκεύος για 3 ημέρες.

http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/SYNTAGES-DIASHMWN/item/24560-H-Mairh-Synatsakh-ftiachnei-cupcakes-gia-to-Queen-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου