ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο 1300 γρ.
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό (μόνο στο βράσιμο)
- 4 μεγάλα καρότα
- λίγο σέλινο (μόνο στο βράσιμο, για το άρωμά του)
- 2 αυγά βρασμένα για στόλισμα στο τέλος
- 300 γρ.μαγιονέζα
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ αγγουράκια τουρσί
- 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 5 κόκκους πιπεριού για το βράσιμο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε καλά το κοτόπουλο με τα λαχανικά, λίγο αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού.
Προσοχή, αν τα λαχανικά βράσουν γρηγορότερα, τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Βγάζετε και το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει.
Το σέλινο, το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού τα πετάτε. - Παίρνετε ένα μεγάλο μπωλ και μέσα σ΄αυτό θα ξεκοκαλίσετε καλά, κόβοντας σε μικρά κομμάτια όλο το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, μόνο το ψαχνό.
- Κόβετε σε κύβους τις πατάτες και τα 3 από τα 4 καρότα.
Ανακατεύετε τη μισή μαγιονέζα και το γιαουρτάκι με την κέτσαπ, ίσα ίσα να ροζουλίσει και τη ρίχνετε στο μπωλ όπου έχετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά. - Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις γεύσεις, που θέλετε να έχετε.
Ανακατεύετε προσεκτικά τη σαλάτα.
Και τώρα ήρθε η ώρα να τη μεταφέρετε στο μπωλ σερβιρίσματος. Προτιμήστε ένα βαθύ μπωλ/σαλατιέρα διαφανή. - Βάζετε μέσα το μείγμα, πιέζετε ελαφρά και στρώνετε καλά την επιφάνεια της σαλάτας. Σκεπάστε την με την υπόλοιπη μαγιονέζα που έχει περισσέψει (χωρίς κέτσαπ). Διακοσμείτε με ροδέλες αυγού, καρότου ή πιπεριάς, σύμφωνα με την εικαστική σας έμπνευση της στιγμής.
- Σκεπάστε τη σαλατιέρα με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο, για μια νύχτα, να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Διακοσμείτε με ροδέλες βρασμένου αυγού, καρότου ή κόκκινης πιπεριάς. Αυτά θα έρθουν από πάνω, όταν θα αναποδογυρίσετε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Έτσι θα έχετε μια όμορφη στρογγυλή σαλάτα, στο σχήμα του κέικ, που θα ομορφύνει το τραπέζι σας!
http://knifetime.blogspot.com/2009/08/blog-post.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου