ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας σκόνη κακάο
1 κ.γλυκού baking powder
1/2 κ.γλυκού αλάτι
2 κούπες σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κούπα λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
ή μισή λευκή και μισή μαύρη σοκολάτα
3/4 κούπας βούτυρο
1 1/2 κούπες μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις 2 κούπες σοκολάτα με 2 κουταλιές από το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το baking, το αλάτι και τη βανίλια.
Στο μίξερ χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις αφρατέψει ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα, ένα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου.
Όταν τελειώσει το αλεύρι ρίχνουμε τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε πλακέ μπισκότα τα οποία τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 10 με 15 λεπτά και μέχρι τα μπισκότα να σκάσουν στην επιφάνεια.
Μην τα παραψήσετε γιατί δεν θα είναι αφράτα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε την γκανάς για την επικάλυψη.
ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κούπα σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τη ζάχαρη και βάζουμε στη φωτιά να πάρουν βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μίγμα κρεμώδες.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση στη γκανάς.
Βάζουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσει η κρέμα και τρώμε με το καφεδάκι μας.
Είναι ιδανικά για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και γι απογευματινό μαζί με γάλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου