ΥΛΙΚΑ
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
250-300 γραμ. χοιρινό κομμένο σε κομματάκια μπουκιάς
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μίγμα από 3 πιπέρια (μαύρο,άσπρο,ροζ) ή ό,τι έχετε
1 κούπα κριθαράκι
2 νεροπότηρα κρασί Μοσχοφίλερο
λίγη φέτα κομμένη σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το κρέας,την ντομάτα,την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
κατ’ αρχάς το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα.
Σοτάρουμε.
Ρίχνουμε το κρέας,το δυόσμο και τα πιπέρια και μαγειρεύουμε
για λίγο.
για λίγο.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να
γυαλίσει.
γυαλίσει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί,ανακατεύοντας μέχρι να
μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Σερβίρουμε ζεστό προσθέτοντας τα κομματάκια της φέτας πάνω στο πιάτο.
Από την εκπομπή “Μπουκιά και συχώριο”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου