Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

DSC_0015
ΥΛΙΚΑ

1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
250-300 γραμ. χοιρινό κομμένο σε κομματάκια μπουκιάς
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μίγμα από 3 πιπέρια (μαύρο,άσπρο,ροζ) ή ό,τι έχετε
1  κούπα κριθαράκι
2 νεροπότηρα κρασί Μοσχοφίλερο
λίγη φέτα κομμένη σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το κρέας,την ντομάτα,την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
κατ’ αρχάς το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα.
Σοτάρουμε.

DSC_0002     
Ρίχνουμε το κρέας,το δυόσμο και τα πιπέρια και μαγειρεύουμε
για λίγο.
 
DSC_0003
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να
γυαλίσει.

DSC_0004

DSC_0006

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί,ανακατεύοντας μέχρι να
μαγειρευτεί το κριθαράκι.

DSC_0008

Σερβίρουμε ζεστό προσθέτοντας τα κομματάκια της φέτας πάνω στο πιάτο.
DSC_0017
Από την εκπομπή “Μπουκιά και συχώριο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου