ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
- 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
Για την καραμέλα γάλακτος
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
- 150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.
Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο (κατά προτίμηση) ταψάκι περίπου 22 ή 24 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε όπως τη βάση του τσιζ κέικ, να γίνει μία βάση μπισκότου. Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την καραμέλα γάλακτος, βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα. Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄. Κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.
http://argiro.gr/recipes/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1
mas ftiaxate nixtiatika !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή