Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
350 ml φρέσκο γάλα
1 φακελάκι γκαρνί ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
200 ml φρέσκο γάλα
½ κτγ μαστίχα τριμμένη
1 κτσ κακάο σκόνη
50 γρ τριμμένη κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε και κομματιάζουμε τα μπισκότα μέσα σε μπολ ή τάπερ που να τα χωράει και να αφήνει άλλο τόσο ελεύθερο χώρο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε μια λεκάνη ή τον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα με 350 ml φρέσκο γάλα, για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Την αδειάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός κουταλιού, ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού.
Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα (200 ml) και τη μαστίχα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της συσκευασίας (5 λεπτά) και το απλώνουμε πάνω από το μείγμα των μπισκότων.
Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με κακάο και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω, την τριμμένη κουβερτούρα.
Αυτό ήταν όλο!!





Καλύπτουμε το σκεύος μας με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 1 ώρα ξεσκεπάζουμε και σερβίρουμε!!!

http://oinomagirion.blogspot.com/2010/04/chocolate-biscuit-devil.html

1 σχόλιο: