Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ
1 κούπα πολτοποιημένες φράουλες
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
125 γραμμάρια βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
3 κρόκους αυγών
3 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
1/2 κούπα πολτοποιημένες φράουλες
75 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
περίπου 3 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το αλάτι.
Σε άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τον πολτό φράουλας, το γάλα και τη βανίλια.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε έναν, έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα του αλεύρου με το μίγμα της πολτοποιημένης φράουλας.
Όταν ο πολτός ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά να γίνει το μίγμα ενιαίο.
Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένες θήκες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ξύλινη οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή τα κεκάκια είναι έτοιμα.
Μην τα ψήσετε πολύ γιατί θα στεγνώσουν.
Όταν ψηθούν βγάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
ΓΛΑΣΟ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και να φουσκώσει.
Ρίχνουμε τις 2 από τις 3 κούπες άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις το βούτυρο τραβήξει την άχνη ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας πολτό φράουλας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις γίνει ενιαίο το μίγμα ρίχνουμε την τρίτη κούπα άχνη λίγη λίγη γιατί μπορεί να μην την πάρει όλη και αναλογικά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο πολτό φράουλας μέχρι να πετύχουμε ένα γλάσο σφιχτό που να στέκεται πάνω στα κεκάκια.
Βάζουμε το γλάσο στα κέικ είτε με κουτάλι είτε με κορνέ για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Μπορούμε όμως να βάλουμε στα κέικ και λιωμένη κουβερτούρα!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου