Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ΥΛΙΚΑ
1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα γάλα
1 βιτάμ λιωμένο
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 baking powder
1 φακελάκι βανιλέτα
1½ κούπα ινδικάρυδο
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 ½ κούπες νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί-
εκτός από το ινδικάρυδο-μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το τελικό μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180ο C για 40 με 50΄περίπου.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 7 με 8΄.
Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.


Μετά την 1η μέρα, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό, βανίλια ή καϊμάκι!!!


http://oinomagirion.blogspot.com/2009/08/blog-post.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου