- 260 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ. βιτάμ λιωμένο
- 500 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι βανιλέτα ή δύο βανίλιες
- 3 αυγά χτυπημένα καλά
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν-μαρί
Πολτοποιώ τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύω με το λιωμένο βιτάμ.
Τα κάνω μία ζύμη και την απλώνω ομοιόμορφα σε ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκατοστών.
Ψήνω τη βάση, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 10-12 λεπτά.
Βγάζω από τον φούρνο και αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.
Χτυπώ το τυρί κρέμα με την άχνη και την βανιλέτα να γίνουν αφράτη κρέμα και σιγά-σιγά προσθέτω και τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Χωρίζω την κρέμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος ρίχνω την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω.
Ρίχνω κουταλιές-κουταλιές και από τις δύο κρέμες, άσπρη και μαύρη εναλλάξ, πάνω στη βάση με τα μπισκότα μου.
Με την άκρη ενός μαχαιριού, κάνω στις δύο κρέμες «νερά» όπως θέλω.
Ψήνω και πάλι στον φούρνο, στους 175-180 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά.
Βγάζω το γλυκό μου από τον φούρνο και το αφήνω να παγώσει πολύ καλά.
Το κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω.
Γαρνίρω με φράουλες ή με φολίδες κουβερτούρας.
http://www.aromadafnis.gr/?p=292
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου