Σίσσυ Χρηστίδου
«Αυτό το κέικ είναι το αγαπηµένο του γιου µου – κάθε φορά που το φτιάχνω τρελαίνεται!»
Κέικ-ηφαίστειο
(για 4 άτοµα)
ΥΛΙΚΑ
4 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
6 αβγά
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνεις το φούρνο στους 220 βαθµούς. Σε ένα κατσαρολάκι
λιώνεις το βούτυρο και την κουβερτούρα (ιδανικά σε µπεν µαρί). Στη
συνέχεια σε ένα µπολ χτυπάς τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Μόλις το
µείγµα γίνει οµοιογενές, προσθέτεις τη λιωµένη κουβερτούρα και
συνεχίζεις να χτυπάς για 2-3 λεπτά ακόµα. Τοποθετείς το µείγµα σε µια
µακρόστενη φόρµα για κέικ και το ψήνεις στους 220 βαθµούς για 12 λεπτά
ακριβώς!
Προσοχή: Αν το ψήσεις παραπάνω, η συνταγή µπορεί να αποτύχει τελείως και
το αποτέλεσµα να είναι ένα απλό κέικ σοκολάτα, συµπαθητικό µεν, αλλά
δε θα είναι το κέικ-ηφαίστειο! Σερβίρεται ζεστό, αν θες και µε µια
µπάλα παγωτό βανίλια από πάνω.
http://www.stylista.gr/well-being/gourmet/1996~Celeb-chefs-Otan-oi-epwnymoi-mpainoyn-sthn-koyzina~article
καμια τουρτα βαλτε αν εχετε ,εχουμε και γενεθλια τωρα κοντα :)
ΑπάντησηΔιαγραφή