ΥΛΙΚΑ
για το κέικ5 ασπράδια αβγών
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν
για το κέικ5 ασπράδια αβγών
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν
για το σιρόπι1 νεροπότηρο γάλα
για την κρέμα5 κρόκους
4 φλ.τσαγιού γάλα
150 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 κ.σ. αλεύρι
1 βανίλια
για την κρέμα5 κρόκους
4 φλ.τσαγιού γάλα
150 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 κ.σ. αλεύρι
1 βανίλια
για την επικάλυψησαντιγί (προαιρετικά)
ινδοκάρυδο
ινδοκάρυδο
ΚέικΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν πηκτά σαν γιαούρτι.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν πηκτά σαν γιαούρτι.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι να μη φύγει ο αέρας.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23x33εκ. ή μια στρογγυλή με διάμετρο 24εκ.
Βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει,το τρυπάμε σε διάφορα σημεία,
με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα.
Βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει,το τρυπάμε σε διάφορα σημεία,
με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα.
ΚρέμαΑνακατεύουμε καλά σε ένα βαθύ μπολ τους κρόκους,τη ζάχαρη,το νισεστέ,
το αλεύρι και μια κούπα γάλα.
το αλεύρι και μια κούπα γάλα.
Βάζουμε τις 3 κούπες γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε στο 1/3 τη φωτιά.Ρίχνουμε τα υλικά
του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσουν.
Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε στο 1/3 τη φωτιά.Ρίχνουμε τα υλικά
του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσουν.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.Απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Χτυπάμε τη σαντιγί,αδειάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Μπορείτε,για πιο ελαφριά,να μη βάλετε τη σαντιγί και να πασπαλίσετε μόνο με ινδοκάρυδο.
Χτυπάμε τη σαντιγί,αδειάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Μπορείτε,για πιο ελαφριά,να μη βάλετε τη σαντιγί και να πασπαλίσετε μόνο με ινδοκάρυδο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου