Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



ΥΛΙΚΑ

κοτόπουλο 6 κομμάτια
ντομάτες ώριμες 4-5
κρεμμύδι 1
πιπεριά πράσινη 1
σκόρδο 1 σκ.
λευκό κρασί 1/2 κούπα
κρέμα γάλακτος 1/4 κούπας
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ζυμαρικά φιογκάκια 500 γρ.
ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Εγώ χρησιμοποιώ μπουτάκια και τα βράζω για δέκα λεπτά περίπου. Βάλτε τις ντομάτες σε βραστό νερό, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. όταν είναι έτοιμο βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά βγάλτε το κοτόπουλο, προσθέστε την ντομάτα και σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί βάλτε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε σιγά σιγά ζεστό νερό. Κάθε φορά που τα ζυμαρικά απορροφούν το νερό, προσθέτετε και άλλο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα φιογκάκια (η διαδικασία είναι όπως το ριζότο). Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου και ρίξτε την κρέμα. γάλακτος. Αφήστε να πάρει μια βράση και σερβίρετε αμέσως .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου