ΥΛΙΚΑ
για τη βάση
4 αβγά
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
για την κρέμα
1 morfat στο τενεκεδάκι
1 philadelphia light(200 gr.)
2 κρόκους αβγών
1 κούπα άχνη
λίγο κονιάκ
για το σιρόπι
4 κ.σ.νερό
3 κ.σ. νες καφέ
κακάο για να καλύψουμε την επιφάνεια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να βγαίνει στεγνή η μύτη του μαχαιριού όταν τη βυθίσουμε στο κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας καλά.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι για το βρέξιμο της βάσης.
Χωρίζουμε τη βάση μας σε 2 ή 3 πάτους(εγώ χωρίζω σε 3)
Βρέχουμε ελαφρά τον κάθε πάτο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε την αντίστοιχη ποσότητα της κρέμας στον κάθε πάτο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά μας.
Κοσκινίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο κακάο!
Πριν το σερβίρουμε ,αφήνουμε να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.
για τη βάση
4 αβγά
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
για την κρέμα
1 morfat στο τενεκεδάκι
1 philadelphia light(200 gr.)
2 κρόκους αβγών
1 κούπα άχνη
λίγο κονιάκ
για το σιρόπι
4 κ.σ.νερό
3 κ.σ. νες καφέ
κακάο για να καλύψουμε την επιφάνεια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να βγαίνει στεγνή η μύτη του μαχαιριού όταν τη βυθίσουμε στο κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας καλά.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι για το βρέξιμο της βάσης.
Χωρίζουμε τη βάση μας σε 2 ή 3 πάτους(εγώ χωρίζω σε 3)
Βρέχουμε ελαφρά τον κάθε πάτο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε την αντίστοιχη ποσότητα της κρέμας στον κάθε πάτο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά μας.
Κοσκινίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο κακάο!
Πριν το σερβίρουμε ,αφήνουμε να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.
Για μένα μακράν το καλύτερο Tiramisu!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου