ΥΛΙΚΑ
4 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κιλό άχνη ζάχαρη
1 1/2 πακέτο ΒΙΤΑΜ κλασικό
6 αβγά
2-3 κ.σ. κακάο
1 κούπα περίπου γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το ΒΙΤΑΜ με την άχνη.
Προσθέτουμε δύο δύο τα αβγά και τα χτυπάμε κι αυτά.
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2(κρατήστε λιγότερο λευκό)
και προσθέτουμε στο ένα το κακάο.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα βουτάμε στο γάλα.
Τα καλύπτουμε με λίγο από το μείγμα(σχηματίζουμε ένα
στρώμα μείγματος όσο περίπου είναι το πάχος του μπισκότου)
και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο όρθια,επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Επειδή τα πρώτα 3-4 δεν μπορούν να σταθούν τα τοποθετούμε
ξαπλωμένα σε μια επιφάνεια και στη συνέχεια τα βάζουμε όρθια.
Μπορούμε να φτιάξουμε 1 κορμό με το κάθε πακέτο από
τα μπισκότα ή 2- 3 μεγάλους.Κάντε ό,τι σας βολεύει.
Όταν τελειώσουμε με το στείσιμο των μπισκότων,καλύπτουμε
όλη την επιφάνεια του κορμού με το καφέ μείγμα.
Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη
να παγώσει και να σφίξει καλά.
Όταν είναι έτοιμος ο κορμός μας και για να τον σερβίρουμε,
ξετυλίγουμε και κόβουμε το πρώτο κομμάτι σχηματίζοντας τρίγωνο.
Έτσι τα επόμενα κομμάτια θα κοπούν με τέτοιο τρόπο που
θα σχηματίζουν ρίγες από το άσπρο και το σοκολατένιο μείγμα.
Εντυπωσιακό!!!
4 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κιλό άχνη ζάχαρη
1 1/2 πακέτο ΒΙΤΑΜ κλασικό
6 αβγά
2-3 κ.σ. κακάο
1 κούπα περίπου γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το ΒΙΤΑΜ με την άχνη.
Προσθέτουμε δύο δύο τα αβγά και τα χτυπάμε κι αυτά.
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2(κρατήστε λιγότερο λευκό)
και προσθέτουμε στο ένα το κακάο.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα βουτάμε στο γάλα.
Τα καλύπτουμε με λίγο από το μείγμα(σχηματίζουμε ένα
στρώμα μείγματος όσο περίπου είναι το πάχος του μπισκότου)
και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο όρθια,επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Επειδή τα πρώτα 3-4 δεν μπορούν να σταθούν τα τοποθετούμε
ξαπλωμένα σε μια επιφάνεια και στη συνέχεια τα βάζουμε όρθια.
Μπορούμε να φτιάξουμε 1 κορμό με το κάθε πακέτο από
τα μπισκότα ή 2- 3 μεγάλους.Κάντε ό,τι σας βολεύει.
Όταν τελειώσουμε με το στείσιμο των μπισκότων,καλύπτουμε
όλη την επιφάνεια του κορμού με το καφέ μείγμα.
Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη
να παγώσει και να σφίξει καλά.
Όταν είναι έτοιμος ο κορμός μας και για να τον σερβίρουμε,
ξετυλίγουμε και κόβουμε το πρώτο κομμάτι σχηματίζοντας τρίγωνο.
Έτσι τα επόμενα κομμάτια θα κοπούν με τέτοιο τρόπο που
θα σχηματίζουν ρίγες από το άσπρο και το σοκολατένιο μείγμα.
Εντυπωσιακό!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου