ΥΛΙΚΑ
1 ερμολ(φυτικη κρεμα για σαντιγυ)
1 ζαχαρουχο γαλα
1 εβαπορε
2 κουταλιες λικερ μαστιχας
2 κουταλάκια σαλέπι
3 χοντρες φέτες τσουρέκι
Το ερμολ και τα γάλατα πρέπει να είναι στο ψυγειο για 24 ώρες.
Χτυπάμε
στο μίξερ το ερμολ για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και
χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά.Παίρνουμε λίγο απο το εβαπορέ και διαλύουμε το
σαλέπι.Το ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ μαζί με το υπόλοιπο
εβαπορέ.Χτυπάμε να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε
το μείγμα στην κατάψυμξη.Μετά απο μισή ώρα το βγάζουμε και αφου έχουμε
κόψει το τσουρέκι σε μικρά κομματάκια τα προσθέτουμε και
ανακατεύουμε.Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να πήξει το
παγωτο.
Σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας
σάλτσα σοκολάτας
340 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας γλυκόζη
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας λικέρ καφέ ή αλλα
βάζουμε
σε κατσαρόλα την κρέμα,την ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε σε
χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε
την σοκολάτα.ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.Ρίχνουμε την βανίλια και το
λικερ και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου