Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

Τα κανελόνια είναι από τα λιγότερο γνωστά ζυμαρικά σε εμάς και πολύ κακώς αφού, μπορεί να είναι λίγο πιο μπελαλίδικα από άλλα είδη ζυμαρικών, αλλά είναι πολύ νόστιμα και καταφέρνουν να εντυπωσιάζουν σε κάθε γεύμα. Η συνταγή είναι απλή και αν την επακολουθήσετε κατά γράμμα θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κανελόνια.
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Κανέλα
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
300γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
2 κουτ. σούπας φυτίνη
½ κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 μικρή κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τον κιμά σε λίγο λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε και λίγο πριν το σβήσετε ρίχνετε τον μαϊντανό.
2.Για την μπεσαμέλ, λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά ρίχνετε το γάλα, σβήνουμε την φωτιά. Ρίχνετε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλατάκι. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος προσέχοντας για να μην κόψει.
3.Γεμίζουμε τα κανελόνια άβραστα, τα βάζουμε ένα-ένα σε ένα πυρέξ και στη συνέχεια  ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/SYNTAGES/Zymarika/item/13654-Gemista-kanelonia-me-mpesamel-ths-mamas-moy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου