ΥΛΙΚΑ
1 κουτί γάλα εβαπορέ
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη garni
2 σακουλάκια μπισκότα oreo
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την βάση, σπάμε τα μπισκότα στο γουδί και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας-δαχτυλίδι και βάζουμε στο ψυγείο.
Για το παγωτό, αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Παράλληλα βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο. Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση, καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει. Στολίζουμε με τρούφα, σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο θέλουμε.¨
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου