Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΠΕΡΟΝΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ
  • Πιπεριές όλων των χρωμάτων από 2 τεμάχια -
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες -
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες -
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο -
  • Φρέσκο χονδροκομμένο βασιλικό -
  • Αλάτι και πιπέρι -
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένω τις πιπεριές, τις στεγνώνω και τις κόβω σε χονδρές λωρίδες.
Σ’ ένα πλατύ σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω ελαφρά τις πιπεριές, προσέχω ώστε απλά να μαραθούν για να διατηρήσουν ζωντανά τα χρώματά τους.
Αφού μαραθούν ρίχνω το σκόρδο και σοτάρω κι αυτό ελάχιστα, προσθέτω τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, σκεπάζω το σκεύος, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά.
Κλείνω τη φωτιά και πασπαλίζω με τον φρέσκο βασιλικό.
Σερβίρω την πεπερονάτα κρύα, γαρνίροντας με μικρά φύλλα βασιλικού.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μία μικρή καυτερή πιπερίτσα ή λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου