Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με χοντρά μακαρόνια.

Συστατικά
1 κιλό αρνάκι σβέρκο και ουρά (γάλακτος ή ακόμα καλύτερα χοντρό)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
3 ξυλαράκια κανέλας
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπούκοβο
ντομάτα στον τρίφτη (τουλάχιστον 600 gr)
ντοματοπελτέ
1 πακέτο μακαρόνια νο.3




Οδηγίες

1.Τσιγαρίζω το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια αφού τα έχω ψιλοκόψει
2.Σβήνω με το κρασί και βράζω μέχρι να το πιει για να έχει φύγει το αλκοόλ
3.Ρίχνω την ντομάτα, τον πελτέ και προσθέτω καυτό νερό.
4.Προσθέτω τα μπαχαρικά μου εκτός από την κανέλα.
5.Αφού βράσει για μια ώρα ρίχνω και την κανέλα.
6.Σε ακόμα περίπου μια ώρα είναι έτοιμο.
7.Το βάζω σε μια πιατέλα με λίγα ζουμιά.
8.Στην κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε έχουμε αφήσει την σάλτσα του η οποία δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή. Αν είναι προσθέτω καυτό νερό.
9.Ρίχνω τα μακαρόνια σ' αυτή την κατσαρόλα και ανακατέβω αρκετά συχνά ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο. δώδεκα λεπτά
10.Τα σουρώνω και σερβίρω βάζοντας από πάνω το κρέας.
11.Μπόλικο τυράκι και καλή μας όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την κανέλα δεν την βάζω την πρώτη ώρα για να κρατήσει δυνατό το άρωμα της.

Προσωπικά τα μακαρόνια δεν τα σουρώνω αλλά τα βγάζω με την πιρούνα για να έχουν αρκετό ζουμί.

Συνδιάζεται εξαιρετικά με αλμυρά-πικάντικα τυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου