Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Γλυκό παιχνίδι αποπλάνησης
Προετοιμασία: περίπου 25 λεπτά συν o χρόνος να κρυώσει. Μπορείτε να κάνετε την μους μια μέρα πριν και να διατηρήσετε τα ποτήρια στο ψυγείο καλά καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη. Ετοιμάστε το γαρνίρισμα και βάλτε το πριν το σερβίρισμα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ (για 12 σφηνάκια)
225 γραμ. μαύρη κουβερτούρα (κατά προτίμηση 60-70% κακάο)
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
από 1 κ.σ. Grand Marnier / Crème de Menthe / Baileys (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό για την μους Grand Marnier)
φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου) και μισά καρύδια (ή φουντούκια) για το γαρνίρισμα

Ετοιμάστε τη σοκολάτα: Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να λιώστε την σε μπεν-μαρί, βάζοντάς την δηλαδή σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το μπολ πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μη βιαστείτε. Αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει αργά χωρίς να την ανακατέψετε παρά μόνο μια φορά.
Σημείωση: Αν ανησυχείτε για την υπερθέρμανση της σοκολάτας, μπορείτε να φέρετε το νερό της κατσαρόλας για το μπεν μαρί σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια να την αποσύρετε από τη φωτιά, και βάλετε μέσα τη σοκολάτα. Αυτό θα κάνει τη σοκολάτα να λιώσει μόνη της αργά.
Κάνετε την μους: Κτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια μαλακή μαρέγκα.
Ελέγξτε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς και αφήστε την κάπως να κρυώσει αλλά να παραμένει ζεστή. Χτυπήστε τους κρόκους για λίγα δευτερόλεπτα και σταδιακά προσθέστε τους στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε μια κουταλιά της μαρέγκας στο μίγμα, χρησιμοποιώντας μεταλλικό κουτάλι και στη συνέχεια διπλώστε μέσα την υπόλοιπη, με λίγες σίγουρες κινήσεις.
Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε γεύσεις, χωρίστε το μείγμα σε 3 μπολ και ρίξτε στο καθένα μια κουταλιά της σούπας από τα 3 διαφορετικά λικέρ.
Αδειάστε το κάθε μείγμα σε σφηνάκια, καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα χρειαστείτε.
Πριν το σερβίρισμα: Γαρνίρετε τα σφηνάκια ανάλογα με το περιεχόμενό τους με φλούδα πορτοκαλιού, φύλλα μέντας, καρύδια ή καραμελωμένα φουντούκια.
Πρόταση σερβιρίσματος: Ιδανικά σερβίρεται από σεφ με μινιμαλιστική περιβολή (η έννοια naked chef του Jamie Oliver παίρνει εδώ την κυριολεκτική διάστασή της) και συνοδεύεται από δεμένα μάτια, χειροπέδες, μαστίγιο ή οποιοδήποτε άλλο σέξι, κίνκυ παιχνίδι επιλέξετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου