Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10 (ή όποιο άλλο θέλετε)
500 γρ. γαρίδες μίνι κατεψυγμένες (καθαρισμένες)
1 ποτηράκι ούζο
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες σε κομματάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
100 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά (σπαγγέτι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi.
Πλένουμε και βάζουμε τις γαρίδες σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει και το χυμό λεμονιού και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά (από την ώρα που το νερό αρχίζει να βράζει).
Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν.
Δοκιμάζουμε τις γαρίδες και μόλις είναι έτοιμες (έχουν μαλακώσει), πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ώστε να λιώσει λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε μια φωλιά από σπαγγέτι στο πιάτο και βάζουμε στη μέση γαρίδες.
Στολίζουμε με φύλλα ωμού μαϊντανού.
TIPS
* Eάν θέλουμε περισσότερο ή λιγότερο κόκκινες τις γαρίδες προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα ντομάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου