Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ
4 κρόκοι αυγών
1/2 κούπας ζάχαρη
120 ml κρασί marsala ή γλυκό κρασί Σάμου
500 γρ. mascarpone
500 ml κρέμα γάλακτος
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 κ. γλυκού κακάο σκόνη
500 ml καφέ espresso με 2 κουταλάκια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε το κρασί μέσα και μεταφέρουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος το οποίο το βάζουμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει.(μπαιν μαρί).
Ανακατεύουμε συνέχεια με αυγοδάρτη και μόλις η κρέμα πήξει και βγάλει φουσκάλες, περίπου μετά από 7-10 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ το mascarpone να αφρατέψει και αδειάζουμε μέσα την κρέμα η οποία έχει στο μεταξύ κρυώσει. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την αδειάζουμε μέσα στην ζαμπαγιόνε. Ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε ένα μίγμα ενιαίο.
Σε μπολ αδειάζουμε τον καφέ και με γρήγορες κινήσεις βουτάμε ελάχιστα τα μπισκότα στο υγρό.
Στρώνουμε ένα πυρέξ με μια στρώση μπισκότα και από πάνω βάζουμε τη μισή κρέμα. Στρώνουμε άλλη μια δόση μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει το γλυκό και να δέσουν οι γεύσεις!
Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με την σκόνη κακάο.
Είναι καταπληκτικό γλυκό, πολύ μυρωδάτο και πολύ δροσιστικό.
Αν κι εσείς όπως εγώ δεν τρώτε ωμά αυγά θα λατρέψετε αυτήν την κρέμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου