Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Χρειαζόμαστε:
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • βούτυρο
  • γιαούρτι
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
Χρησιμοποίησα τη μισή φαρίνα (~250 γρ), μια μπάρα βούτυρο (~110γρ) και μισό κεσεδάκι total 0%. Με αυτές τις ποσότητες μου βγήκαν 6 τυρόπιτες στο μέγεθος που τις βρίσκουμε στους φούρνους.

Ζύμωσα όλα τα υλικά με το χέρι και έγινε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή αλλά που μπορεί να ανοίξει με τον πλάστη. Έβαλα τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά και στο μεταξύ ετοίμασα τη γέμιση: φέτα (τι καλύτερο?), 2 αυγά και πιπέρι. Λίγα και καλά!

Στη συνέχεια, έβγαλα τη ζύμη από το ψυγείο, τη χώρισα σε μικρά κομμάτια και άνοιξα το καθένα με τη βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους μισού εκατοστού.

Στη μέση του φύλλου έβαλα μια καλή κουταλιά από τη γέμιση που ετοίμασα. Τι έμεινε? Δίπλωμα και κλεισιμο! Δίπλωσα το υπόλοιπο φύλλο από πάνω και το έκλεισα με τη βοήθεια ενός πηρουνιού. Ετοίμασα και τις υπόλοιπες τυρόπιτες, τις έβαλα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ (πάιρεξ το λένε εδώ - έλεος?) και από πάνω τις άλειψα με λίγο αυγό.

Μπήκαν στο φούρνο για 40 λεπτά και μετά στο πιάτο για άλλα 40 περίπου... δεν έμειναν περισσότερο! Λάθος, έμειναν μόνο 2 τις οποίες τσακίσαμε στις 4 το πρωί σε εκείνη την πρωινή λιγούρα που σε πιάνει μετά το ποτό και το ξενύχτι...
Κάνετε τη δοκιμή, την προτείνω!

Γιορς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου