Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΝΕΣ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζυμαρικά πένες
1/5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα κατεψυγμένα ή κονσέρβας
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουτί των 200 γρ. Pummarò
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
ελάχιστο βασιλικό
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό άσπρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
1 ποτήρι νερό
100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο (ή παρμεζάνα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες (ή όποια ζυμαρικά διαλέξαμε) σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Βάζουμε στο multi, το κρεμμύδι,τα μανιτάρια, το καρότο, τη πιπεριά και τα ψιλοκόβουμε (δεν τα πολτοποιούμε).
Πολτοποιούμε στο multi τις ντομάτες ξεφλουδισμένες ή όχι (προσωπικά τις ξεφλουδίζω πάντα).
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μαζί με τον κιμά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι - καρότο - πιπεριά - μανιτάρια) και τα σωτάρουμε κι αυτά για άλλα 3-4 λεπτά, έως ότου μαραθούν.
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει έως ότου το γάλα τελειώσει.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί και το κονιάκ.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και το χυμό ντομάτας Pummarò, 1 ποτήρι νερό, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό, το άσπρο βαλσαμικό ξίδι, το κόλιανδρο, το φύλλο της δάφνης και το αλάτι 
Βράζουμε τη σάλτσα μας σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά της.
Εάν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, μας χρειάζονται 25 λεπτά από την ώρα που θα "σφυρίξει" η βαλβίδα ασφαλείας, σε μέτρια φωτιά και καλό είναι όταν ανοίγουμε το φαγητό να το αφήνουμε για λίγο σε σιγανή φωτιά έτσι ώστε η σάλτσα να "ξεβράζει" και να "συμπυκνώνεται" η γεύση της.
Για το σερβίρισμα
Τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή παρμεζάνα και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου