Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 250 γρ. αλεύρι
300 γρ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
5 γρ. μαγιά (1 κουτ. γλ.)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Λάδι
(βγάζει περίπου 15 τηγανίτες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του, τη ζάχαρη, το γάλα και τη μαγιά λιωμένη σε λίγο χλιαρό νερό (σε μισό φλιτζανάκι του καφέ).

Τα ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε από το μείγμα κουταλιά-κουταλιά.

Τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί


http://cookingandart-marion.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html 

 
Μόλις τελειώσουμε με όλες τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις πασπαλίζουμε με μέλι, ζάχαρη άχνη, ή τριμμένο καρύδι, αμύγδαλα, κανέλλα. Η ότι άλλο σας αρέσει.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου