Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο τορτελίνια των 250 γρ.
  • 150 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
  • 1 κουτάκι εβαπορέ μικρό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι & πιπέρι

    Για την κρέμα
  • 4 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. τυριά
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε τα τορτελίνια για 3-4 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει και στο οποίο έχουμε ρίξει μια κουταλιά λάδι.
Τα σουρώνουμε, αν έχουν μείνει νερά, και τα ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το γυρίζουμε μια δυο φορές.
Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα γυρίζουμε και αυτά να σωταριστούν ελαφρά. Τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.


Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας 4 πρώτα υλικά μαζί, σε μια κατσαρόλα. Τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι να βράσει και να πήξει.Αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος να μη μας σβωλιάσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει ή την κρυώνουμε σε μπαιν μαρί.


Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο ελαφρά, το τυρί και το μοσχοκάρυδο. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Στην κατσαρόλα που έχουμε αφήσει τα μισοβρασμένα τορτελίνια μας, προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, 2-3 κουταλιές από την κρέμα που έχουμε φτιάξει και τα 100 περίπου γρ. τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αρκετά βαθύ, το βουτυρώνουμε ελαφρά και μέσα βάζουμε απλωτά τα τορτελίνια. Ρίχνουμε το εβαπορέ να πάει παντού και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Από πάνω πασπαλίζουμε το υπόλοιπο των τυριών.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 45΄ή για όσο ψηθεί και ροδοκοκκινίσει, χωρίς να καεί η επιφάνεια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου