Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΥΠΕΡΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

Η επιθυμία για σοκολάτα δεν τελειώνει ποτέ. Και το σπιτικό κέικ της μαμάς ήταν πάντοτε η καλύτερη ευκαιρία για να μοσχομυρίσει το σπίτι σοκολάτα. Δεν χρειαζόμαστε πια την μαμά όμως για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε το αγαπημένο μας γλυκό, η συνταγή είναι απλή και τα υλικά λίγα και καλά.

ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας
4 μεγάλα αβγά
½ κούπα ζεστό
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 πακέτο στιγμιαία πουτίγκα σοκολάτας
2 κούπες ημίγλυκη τρούφα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, την βανίλια, την κρέμα γάλακτος τα αβγά  και το νερό. Χτυπάτε καλά το μείγμα κάθε φορά που προσθέτετε ένα από τα υλικά. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ενιαίος χυλός.
3.Λιώνετε την σοκολάτα και την πουτίγκα και τις προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε ξανά, μέχρι αν αναμειχθούν ξανά.
4.Βουτυρώστε ένα σκεύος για κέικ  και βάλτε το μείγμα σας μέσα. Ψήστε το στο φούρνο για 50 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει σωστό χρώμα και ψηθεί καλά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου