Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
  • 3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (ανοιγμένα λεπτά)
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 7-8 φρέσκα μανιτάρια portobello
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • βασιλικό ξερό ή και φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/4 νεροπότηρου ελαιόλαδο
  • 1,5 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες όχι πολύ χοντρές και τις απλώνουμε σε μεσαίου μεγέθους ταψάκι.

2.Πλένουμε τα μανιτάρια,τα κόβουμε φέτες και τα απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.

3.Ραντίζουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλατάκι,πιπεράκι, ρίγανη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15'.

4.Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά λαδώνουμε ελαφρά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ασπρίσουν αλλά να κρατάνε μέσα τα υγρά τους.

5.Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα μας.

6.Φτιάχνουμε μια σαλτσούλα με τον χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι,βασιλικό,το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαγητό μας.

7.Τέλος ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο (που δεν τον έχουμε σβήσει από πριν) και ψήνουμε στους 180 για ακόμα 15'.

8.Έτοιμο!!!




Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου