Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΤΣΟΝΕ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΚΑΛΤΣΟΝΕ

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ αλάτι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1/4 κούπας χλιαρό νεράκι

Για τη σάλτσα:
  • Λίγο πουμαρό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη σκόνη σκόρδο
  • ρίγανη
  • 1 κ.γλ ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι
  • εναλλακτικά για πιο γρήγορα κέτσαπ

Για τη γέμιση:
  • τυρί gouda
  • τυρί μοτσαρέλλα
  • μπέικον, ζαμπόν
  • μανιτάρια σε φέτες
  • πιπεριές σε ροδέλες
  • και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε τη μαγιά με το 1/4 κούπας χλιαρό νεράκι και προσθέτουμε δυο τρεις κουταλιές από το αλεύρι να πετύχουμε ένα παχύ χυλό που τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να φουσκώσει για 15 λεπτά περίπου.
  2. Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και τη μαγιά που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει.
  3. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε να πετύχουμε μια αφράτη μαλακή ζύμη όπως του ψωμιού. Ίσως χρειαστεί λιγότερο γάλα ανάλογα με το αλεύρι σας.
  4. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
  6. Πλάθουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 δαχτύλου περίπου και την αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
  7. Απλώνουμε τη σάλτσα μας που έχουμε έτοιμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
  8. Πάνω στο μισό του κύκλου απλώνουμε τα υλικά της γέμισης και κλείνουμε με το άλλο μισό φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο , κλείνοντας καλά τις άκρες του.
  9. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.
Καλή όρεξη!!!!!

http://kouzinoskalismata.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου