Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομικά σκεύη)
για την κρέμα
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια γάλα φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 γραμμάρια ζελατίνα.

για την σως

150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας κομμένη κομματάκια
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τα βάζω στην φωτιά, ανακατεύω. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζω και ρίχνω μέσα την ζελατίνα (την οποία έχω βάλει για 3 λεπτά σε λίγο κρύο νερό αν είναι φύλλα ζελατίνας ή την ανακατεύω απευθείας αν είναι σκόνη). Ανακατεύω καλά. Αφού κρυώσει η κρέμα την μοιράζω σε ατομικά σκεύη και την βάζω στο ψυγείο. Χρειάζεται  περίπου 2 με 2,5 ώρες.
για την σως :
Κόβω την σοκολάτα σε κομμάτια, ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη, αφού ζεσταθεί καλά την ρίχνω πάνω στην κομμένη σοκολάτα και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω ξανά. (αν κρυώσει την ζεσταίνω σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων)

http://nostimia.blogspot.com/2010/05/blog-post_4506.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου