Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

BROWNIES ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ποιος είπε πως το brownies είναι απαραιτήτως από μαύρη σοκολάτα; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και αναθεωρήστε.
ΥΛΙΚΑ
75 γραμμάρια βούτυρο, συν επιπλέον για επάλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500γρ λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη (την καλύτερη ποιότητα που μπορείτε να βρείτε)
3 μεγάλα αυγά
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς στη λειτουργία θερμός αέρας και λαδώστε ένα τετράγωνο ταψί και στρώστε μέσα του αντικολλητικό χαρτί.
2. Λιώστε 125 γραμμάρια της λευκής σοκολάτας με το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν σε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια σταδιακά προσθέστε το λιωμένο μίγμα σοκολάτας.
4. Το μείγμα θα σας έχει γίνει αρκετά σταθερό. Προσθέστε τώρα το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε απαλά ρίχνοντας μαζί τα υπόλοιπα κομμάτια λευκής σοκολάτας και το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και στρώστε την επιφάνεια διασφαλίζοντας ότι τα λευκά κομμάτια σοκολάτας είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει φουσκώσει και να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Το κέντρο θα είναι σκληρό εξωτερικά, αλλά θα είναι ακόμα μαλακό στη μέση. Αφήστε το να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα. Κόψτε το brownies σε τετράγωνα και απολαύστε το με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου