Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ2 κούπες σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα βούτυρο (φυτικό)
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ακατέργαστη ζάχαρη
2 αβγά
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές κούπας νερό
Χρωματιστή τρούφα και smarties σοκολατάκια για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τα αβγά, και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε. Σε ένα μπρίκι λιώστε 1 κούπα κουβερτούρα. Στη συνέχεια, λιώστε την 1 κούπα βούτυρο στο μπεν-μαρί. Βάλτε τα λιωμένα μείγματα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινα κουτάλα και μετά με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη.

2. 
Στρώνετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους  190 βαθμούς, για 15 λεπτά.

3. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και 2 κουταλιές της σούπας νερό και λιώνουμε την σοκολάτα στο μπεν-μαρί.  Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Στρώνουμε το γλάσο που έχουμε φτιάξει πάνω στην σοκολατένια πίτσα. Διακοσμούμε επιτόπου σε διάφορα χρωματιστά ζαχαρωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου