Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

CHOCOBANANA MUFFINS

ΥΛΙΚΑ για 18 περίπου Muffins:
480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
400 γρ. λιωμένες ώριμες μπανάνες (περίπου 5 μικρές) 
130 γρ. λιωμένο βούτυρο 
60 γρ. κακάο  
360 γρ. ζάχαρη 
20 γρ. σόδα μαγειρικής (~2κ.γ.) 
4 γρ. μπέικιν πάουντερ (~1/2 κ.γ.) 
2 αυγά

**Προαιρετικά:  
γλάσο σοκολάτας (100γρ.κουβερτούρα+1 κ.σ. βούτυρο+2 κ.γ γάλα στο μικροκυμάτων για 1'-2' στην χαμηλότερη θερμοκρασία) 
κουβερτούρα κομματάκια 
ζαχαρωτά για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες σε ένα πιάτο.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι,το κακάο,το μπέικιν,την σόδα και τη ζάχαρη.

Στο μίξερ χτυπάμε τις μπανάνες μαζί με τα αυγά και το βούτυρο.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για μάφινς και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα μας.*Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μερικά κομμάτια κουβερτούρας (εγώ έβαλα στα μισά).

Ψήνουμε σε αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 175C-180C για 25' περίπου.
Είναι έτοιμα όταν είναι όμορφα φουσκωμένα και τρυπώντας τα με οδοντογλυφίδα βγαίνει λεία.


Προαιρετικά τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας και τα στολίζουμε με διάφορα ζαχαρωτά. 


Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου