Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

BROWNIES-COOKIES


ΥΛΙΚΑ
Για το Μπράουνις: 
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
3 αυγά 
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ.  βούτυρο
80 γρ.  αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
100 γρ. τριμμένα καρύδια

Για το μπισκότο: 
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
80 γρ. μαλακό βούτυρο
2 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ.σταγόνες σοκολάτας(δεν έβαλα αυτή τη φορά)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικιν και την βανίλια και τότε ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Αναμιγνύουμε το σύνολο και προσθέτουμε τα καρύδια. 
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα πυρίμαχο ταψί 33χ 23 εκ. που είναι καλυμμένο με αντικολλητικό  χαρτί.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα cookies, ξεκινώντας να χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Τοποθετούμε μικρά μπαλάκια ζύμης πάνω στο μπράουνις, πιέζουμε λίγο για να καθίσουν μέσα στη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για 30 λεπτά περίπου. Το γλυκό πρέπει να είναι καλά ψημένο και τα cookies πρέπει να ροδίσουν. 
Αφήνουμε να κρυώσει και λιώνουμε 200 γρ.κουβερτούρα σε μπεν μαρί, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού, βάζουμε το γλυκό στην άκρη για λίγο ή στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ την κουβερτούρα την έλιωσα, αλλά μαζί με 150 γρ. γάλα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Έτσι έγινε ένα μείγμα πιο αραιό και με αυτό περιέχυσα το γλυκό. Βέβαια την επομένη το πρωί είχε σταθεροποιηθεί κι αυτό το γλάσο.



http://mariplateau.blogspot.com/2010/11/cookies.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου