Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ 
2 φύλλα σφολιάτας, νωπή ή κατεψυγμένη
2 κούπες καυτό γάλα και
4 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
2 κροκάδια αυγών
λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Εάν έχουμε κατεψυγμένη σφολιάτα την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες
του κουτιού και προχωράμε.
Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τα κροκάδια ελαφρώς χτυπημένα και τις 4 κουταλιές το κρύο γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τις 2 κούπες το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (πολύ λίγο όμως, γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο) .
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε με την κρέμα το μισόενώ σκεπάζουμε με το άλλο μισό.Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο και κάνουμε το ίδιο.
Κόβουμε με το μαχαιράκι της πίτσας λωρίδες πάχους 1,5εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά -το πάχος το καθορίζετε εσείς, σύμφωνα με τα γούστα σας-.
Βάζουμε στο ταψί, χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις λωρίδες χωρίς να είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15-17 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.Καλό είναι να φαγωθούν ζεστά.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!



http://syntageskardias.blogspot.com/2009/11/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου